RAL PNEU s.r.o.

Wittgensteinova 886/10, Olomouc, 772 00, tel./fax.: + 420 585 437 437, mobil: + 420 608 961 013


RAL PNEU s.r.o.

  AUTOKOSMETIKA
 

NOVINKA - OPRAVA LAKU

PNEUMATIKA - BEZPEČNOST

Následující doporučení se vztahují na pneumatiky pro osobní automobily a lehké užitkové automobily, jejichž označení velikosti má příponu C, CP nebo LT.

Uživatelé vždy nesou primární zodpovědnost za obecnou péči o pneumatiky a jejich údržbu. Musí posoudit, kdy je třeba pneumatiku vyměnit. Měli by mít na paměti, že pneumatiky se skládají z různých typů materiálů a pryžových komponentů a jejich vlastnosti v oblasti výkonu jsou zásadní pro správnou funkci vlastních pneumatik. Tyto vlastnosti se časem vyvíjejí.

Tento vývoj u jednotlivých pneumatik závisí na mnoha faktorech, jako je počasí, skladovací podmínky a podmínky používání (zátěž, rychlost, tlak nahuštění, údržba atd.), kterým je pneumatika po dobu své životnosti vystavena. Tento vývoj související se servisem je značně různorodý, takže přesný odhad provozní životnosti u konkrétní pneumatiky není možný.

Proto se kromě pravidelných prohlídek a kontroly tlaku v pneumatikách ze strany spotřebitelů doporučuje nechat pneumatiky pro osobní a malé nákladní automobily včetně rezervních pravidelně prohlížet kvalifikovaným odborníkem na pneumatiky, například zaměstnancem pneuservisu, který posoudí vhodnost pneumatiky pro další použití. Pneumatiky používané pět nebo více let by měl prohlédnout odborník nejméně jednou ročně.

Uživatelům se důrazně doporučuje prohlížet pneumatiky nejen z hlediska vizuálního stavu a tlaku, ale měli by si všímat také jakýchkoli změn v provozních výkonech, jako je například vyšší únik vzduchu, hluk nebo vibrace, což mohou být známky toho, že pneumatiky je nutné předat do servisu, aby se zabránilo jejich selhání.

Jen na základě stáří není možné odhadnout, kdy by se měla pneumatika vyměnit. Čím je však pneumatika starší, tím vyšší je pravděpodobnost, že bude nutné ji vyměnit, protože došlo k opotřebení nebo nastaly jiné důvody k výměně, zjištěné při kontrole nebo provozování.

 

AUTOKOSMETIKA

LEŠTĚNÍ SVĚTEL

LEŠTĚNÍ SVĚTEL



Provozováno CMS / E-shop (c)2023 Czechproduct.cz s.r.o. | WebCare | Mapa webu | Cookies