RAL PNEU s.r.o.

Wittgensteinova 886/10, Olomouc, 772 00, tel./fax.: + 420 585 437 437, mobil: + 420 608 961 013


RAL PNEU s.r.o.

  AUTOKOSMETIKA
 

NOVINKA - OPRAVA LAKU

DIAGNOSTIKA PNEUMATIK - VIBRACE A HÁZIVOST

Pneuservis Ral Pneu v Olomouci disponuje zařízením pro diagnostiku pneumatik GSP9700, které umožňuje provádět tzv. "silniční test pneumatiky" - patentová technologie Hunter . Díky tomuto unikátnímu systému měření pneumatiky "za jízdy" pod zatížením je schopno toto zařízení narozdíl od klasické vyvažovačky vyhodnotit parametry, které nám umožní odhalit: nadměrnou radiální a boční házivost pneumatiky pod zatížením, boční tah pneumatiky, usazení pneumatiky na ráfku, házivost ráfku aj... Toto zařízení je schopno nejenom tyto vady změřit, ale dokonce i eliminovat, a to vhodnou konfigurací pneumatik vůči ráfkům a dokonce i vhodným umístěním na samotném voze.

MÁTE PROBLÉMY S VIBRACEMI A HÁZIVOSTÍ PNEUMATIK?

- naše zařízení GSP9700 umožňuje díky silničnímu testu odhalit závady v stejnosti pneumatik (uniformita pneu), které jsou častými příčinami vibrací kol. Odvaluje-li se pneumatika po vozovce, stlačuje se bočnice pneumatiky jako skupina pružin. Vibrace jsou pak výsledkem, pokud pružiny, tedy pevnost bočnic pneumatiky není rovnoměrně stejná.
- naše zařízení je také schopno změřit radiální a axiální házivost ráfků. Bez demontáže pneumatiky z ráfku a okamžite stanovuje, zda je házivost způsobena pneumatikou
- pomocí patentem chráněné technologie ForceMatching porovnává a neutralizuje nejvyšší hodnoty radiálních sil v pneumatice s nejnižšími hodnotami ráfku. Tímto se efekty vibrací způsobené závadami v rovnoměrném běhu kola a kmitáním sil v pneumatice udržují na minimum.

MÁTE PROBLÉMY S TAHEM VAŠEHO VOZU, PŘESTOŽE BYLA PROVEDENA GEOMETRIE?

- zařízení GSP9700 umožňuje řešit problémy tahu vozidla ke straně. Tah vozidla ke straně je způsobeno příčnými silami v pneumatikách. Příčné síly vyvozují pneumatiky při odvalování po vozovce. To může být příčinou toho, že vozidlo má tendenci odchylovat se od příčného směru. Tyto síly nelze při standartním vyvažováním nebo kontrole geometrie kol identifikovat.
 

Za předpokladu použití zařízení GSP9700 a měření geometrie Hunter jsme schopni splnit zákazníkovi čtyři nejdůležitější kritéria, které zákazník od servisu očekává:
- rovnoměrné opotřebení pneumatik
- vozidlo drží přímý směr
- maximální jízdní komfort
- přímo nastavený volant při přímé jízdě

měření pod zatížením

pomocí exkluzivního měření sil na vozovce se simuluje odvalování kol na vozovce a zjišťují se radiální a axiální síly působící na kolo.

 

měření házivosti ráfku

měření házivosti ráfku s automatickou kontrolou tolerancí

 

 

optim. umístění na voze
optimální umístění pneu na voze

 

Pneuservis Olomouc, RAL PNEU s.r.o.

AUTOKOSMETIKA

LEŠTĚNÍ SVĚTEL

LEŠTĚNÍ SVĚTEL



Provozováno CMS / E-shop (c)2023 Czechproduct.cz s.r.o. | WebCare | Mapa webu | Cookies