RAL PNEU s.r.o.

Wittgensteinova 886/10, Olomouc, 772 00, tel./fax.: + 420 585 437 437, mobil: + 420 608 961 013


RAL PNEU s.r.o.

  AUTOKOSMETIKA
 

NOVINKA - OPRAVA LAKU

DEZINFEKCE KLIMATIZACE OZÓNEM

Jedná se o mikrobiologickou desinfekci, která je velmi účinná nejen na systém klimatizace, ale zároveň dezinfikuje i interiér vozu. V kabině vytváří ozón, který vyčistí a odstraní zápach organického i neorganického původu. Ozón ničí bakterie, plísně, viry a ostatní organismy. Ozón perfektně působí i na znečištění chemického původu, způsobené chemickou reakcí plastů, koberců, izolací, barev a laků. Zamezuje i vzniku organických a anorganických pachů.

Ozón jako dezinfekční prostředek

Ozón se vyznačuje výjimečně silnými oxidačními a dezinfekčními schopnostmi. Pro své specifické vlastnosti se již mnoho let využívá k úpravě vody, bazénů, neutralizaci pachů, likvidaci bakterií, virů a plísní.
Kromě toho proniká plynný ozón do všech koutů a skulin i do pórů materiálů. Jedná se o prověřený a bezpečný způsob dezinfekce nejen klimatizace, ale celého vozu. Doporučujeme provádět jednou ročně. Pro rodiny s dětmi a alergiky i dvakrát ročně.

Kde všude se mimo jiné ozon používá?

K dezinfekci nemocničních pokojů, čekáren, ordinací, hotelových pokojů, veřejných prostor, interiérů automobilů, likvidace plísní v bytech a ve sklepích, k ochraně skladovaného ovoce a zeleniny, případně dalších potravin. Mimo jiné i k odstranění pachů z ovzduší restaurací a kuchyní, odstranění zápachu cigaretového kouře nejen z ovzduší, ale i z nábytku a čalounění.

Proč měnit kabinový filtr?

Kabinový filtr zachycuje nečistoty, které proudí zvenku do kabiny. Vzduch, který ve voze dýcháte, jde vždy přes tento filtr. A to i když není klimatizace zapnutá. Obvykle bývá umístěn za kastlíkem spolujezdce nebo pod krytem stěračů. Výměnu doporučujeme provádět dle prostředí ve kterém jezdíte. Minimálně ovšem jednou ročně. Ve městech nebo v prašném prostředí i dvakrát do roka.

Uhlíkový kabinový filtr

Běžný kabinový filtr je profilovaná papírová vložka, která zachytí základní mechanické nečistoty. Výrazně účinnější a kvalitnější je uhlíkový kabinový filtr nebo také filtr z aktivního uhlíku. Uhlíkový filtr pohlcuje mimo jiné i škodlivý zápach z motorů, tabákový dým, pach domácích zvířat, pyly a ostatní nečistoty. Ceny kabinových filtrů se pohybují dle značky vozu a výrobce filtru, obvykle od 200 korun. Uhlíkové filtry bývají přibližně o 30% dražší.

Co způsobuje zápach z klimatizace?

Zápach způsobují bakterie a plísně, které se množí na vnitřním výměníku klimatizace (tzv. výparníku), protože jde o nejchladnější a nejvlhčí místo v interiéru vozidla. Nejintenzivnější bývá v okamžiku, kdy se po krátké době vracíte do auta, kterým jste přijeli se zapnutou klimatizací. Zápachu z klimatizace předejdete pravidelným čištěním a dezinfekcí.

Proč dezinfikovat klimatizaci?

Dezinfekce autoklimatizace ničí bakterie a plísně a odstraňuje zápach. Bohužel vzniku bakterií se nedá nijak zabránit nastálo, proto se doporučuje dezinfekci klimatizace provádět každoročně. A to i v případě, že zápach necítíte. Ve chvíli, kdy ho už cítíte, bývají plísně i bakterie v klimatizaci vyloženě přemnožené. Problém růstu bakterií na výparnících je všeobecný a postihuje všechny používané klimatizační okruhy, nejen ty v automobilech. Dezinfekce klimatizace je nutné provádět i u nových vozidel.

Škodí nejen alergikům a dětem

Neudržovaná klimatizace je rájem pro plísně a bakterie, které způsobují nejen zápach, ale i zdravotní komplikace. A to nejen u alergiků a dětí, ale i zdravých jedinců. Zápach samotný se projevuje až v posledním stadiu hniloby, proto nečekejte a raději nechte klimatizaci vydezinfikovat preventivně.

Způsobuje kašel i pálení

Kašel, podráždění, bolest v krku, pálení očí, to všechno mohou být důsledky zanedbání údržby autoklimatizace. Toto pociťují hlavně osoby se zvýšenou citlivostí a děti, případně lidé s alergiemi. Nepodceňujte proto pravidelnou údržbu klimatizací.

Funkce klimatizace

Kromě komfortní funkce chlazení je klimatizace i bezpečnostním prvkem. Umožňuje pohodlnou jízdu s vytaženými okny i ve velmi vysokých teplotách, snižuje teplotu interieru vozu, vysušuje vzduch i odmlžuje skla. V moderních vozech je klimatizace nezastupitelná. Automobil bez funkční klimatizace je jen velmi špatně prodejný.

AUTOKOSMETIKA

LEŠTĚNÍ SVĚTEL

LEŠTĚNÍ SVĚTEL



Provozováno CMS / E-shop (c)2023 Czechproduct.cz s.r.o. | WebCare | Mapa webu | Cookies