RAL PNEU s.r.o.

Wittgensteinova 886/10, Olomouc, 772 00, tel./fax.: + 420 585 437 437, mobil: + 420 608 961 013


RAL PNEU s.r.o.

  AUTOKOSMETIKA
 

NOVINKA - OPRAVA LAKU

PLNĚNÍ KLIMATIZACE OLOMOUC

Plně automatický přístroj odsaje staré chladivo, čímž systém zbaví mechanických nečistot a vlhkosti. Následně provedeme vakuaci, která slouží ke kontrole těsnosti a zbavení případných zbytků vlhkosti systému. Nakonec doplníme olej, který je v systému rozptýlen v chladícím médiu a slouží k mazání kompresoru.

Délka úkonu přibližně 45 min.

Doplnění nebo kompletní naplnění klimatizace je základní prvek údržby. Automatický přístroj samostatně zjistí větší netěsnosti systému a případný únik chladiva. Následně doplní chladivo R134a i olej PAG, aby byl okruh správně ošetřen.

Plnění auto klimatizace provádíme na počkání a bez objednání.

Jak pečovat o klimatizaci?

  1. Každoročně dejte klimatizaci doplnit specializovanému autoservisu
  2. Měňte kabinový filtr, minimálně každý rok
  3. Klimatizaci používejte pravidelně i v chladnějších měsících, i když byste jinak neměli potřebu ji spustit. Doporučuje se používat klimatizaci minimálně jednou měsíčně vždy aspoň na pár minut.
  4. Pokud pocítíte snížený účinek chlazení, nečekejte a vydejte se do odborného servisu, kde zajistí doplnění klimaizace nebo následnou opravu klimatizace.
  5. Nečekejte, až začne klimatizace zapáchat. Nechte pravidelně vyčistit klimatizaci sprejem nebo dezinfikovat ozonem.

Jak funguje autoklimatizace?

Klimatizace zajišťuje snížení teploty a vlhkosti větracího vzduchu. K ochlazování dochází na výparníku klimatizace. Uvnitř výparníku se odpařuje a expanduje chladicí látka, kterou je klimatizace naplněna. Výparník proto odebírá teplo z okolo proudícího vzduchu, který tím ochlazuje. Při vyšší vlhkosti vzduchu zároveň dochází na chladném výparníku ke kondenzaci vlhkosti, a tak se snižuje vlhkost proudícího vzduchu. Ochlazený vzduch je potom veden do prostoru pro cestující.

Klimatizace je uzavřený systém naplněný chladivem. Občas se přirovnává k chladničce. Auto klimatizace ale pracuje v mnohem náročnějších podmínkách. Především silné mechanické namáhání dané pohybem vozu a časté střídání teplot způsobují vysokou poruchovost a častý únik chladiva klimatizace.

AUTOKOSMETIKA

LEŠTĚNÍ SVĚTEL

LEŠTĚNÍ SVĚTEL



Provozováno CMS / E-shop (c)2023 Czechproduct.cz s.r.o. | WebCare | Mapa webu | Cookies